Mijn 1e blog in 2016. Waar zal ik het over gaan hebben? Voornemens voor het nieuwe jaar heb ik nog niet echt gemaakt. Wel ben ik mij bewust van het feit dat ik in mijn 70ste levensjaar ben aanbeland. 19172575506_c98909d894_bMijn lief en ik hebben 31 december om 12 uur ’s nachts een toast uitgebracht op ons leven. We zijn gelukkig, onze kinderen zijn gelukkig en we voelen ons allemaal gezond. Natuurlijk wens je dat anderen ook toe. Veel meer hoef je niet te wensen. Praktisch gezien echter is er voor mij wel de vraag, hoe ik dit jaar weer een inspirerend dagelijks leventje kan realiseren. De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier maar liefst 140 blogs geschreven. Ik heb daarin iets van mijzelf laten zien, hoe ik in het leven sta en hoe ik als fulltimepensionado mijn leven zo zinvol mogelijk tracht te leven. Daarover schrijven heeft mijzelf geïnspireerd en hopelijk heb ik ook veel lezers kunnen inspireren. Maar ik ben iemand die voordurend op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen. Al bijna mijn hele volwassen leven word ik daarin gestimuleerd door mijn lief. Ik ben 26 jaar, we trouwen en in dat jaar word ik directeur van een basisschool in Wageningen. Zeven jaar later vertrekken we samen naar Kenya, waar we twee jaar lang een ongelooflijk boeiend leven leiden. Bij terugkomst in Nederland begint weer een nieuw leven, ook letterlijk met de geboorte van onze dochter en twee jaar later onze zoon. Mijn lief en ik zoeken en vinden werk in Rotterdam ondanks de enorme werkeloosheid in die tijd. Mijn werkfocus verlegt zich van jong naar oud. Ruim 13 jaar ben ik directeur van diverse zorginstellingen. In die periode daag ik de hoogbejaarde bewoners uit zoveel mogelijk zelf de regie te nemen in hun dagelijkse leven. Naast mijn werk rond ik de studie gerontologie af en start in het jaar 2000 met mijn eigen gerontologisch onderzoeks- en adviesbureau. Hoogtepunten zijn de uitgave Reisgids voor Levenskunst, bedoeld voor professionals en ouderen in zorginstellingen en het onderzoeksverslag Midlife Resourcing, behoud van 45plus talent, bedoeld voor bedrijven. Weer 13 jaar later, ik ben 67 jaar, besluit ik fulltimepensionado te worden en daarover blogs te schrijven. En dan nu, 6 januari 2016, twee jaar verder, bedenk ik mij tijdens het schrijven van dit blog, dat het voorlopig het laatste blog in deze serie moet zijn. Ik ga in mijn 70ste levensjaar weer een nieuwe, uitdagende hoofdactiviteit bedenken. Het is mooi geweest. Mijn lief heeft al een idee geopperd, maar andere suggesties zijn zeker welkom. Rest mij tot slot jullie als trouwe lezers van de afgelopen twee jaar te bedanken. Ook jullie wens ik zinvolle – oude of nieuwe – uitdagende bezigheden toe in 2016. En als je wilt weten wat het bij mij gaat worden, kijk dan op mijn facebook of LinkedIn pagina.

PS. Voor de liefhebbers volgt hier een overzicht van de 140 titels van mijn blogs. 

SAMSUNG CAMERA PICTURESFulltime pensionado, 67 jaar, Goed gevoel kompas, Trektocht, Nieuw Dagritme, Zwart gat, Nieuwe energie, Inspiratie, Vertraag de tijd, Sociaal netwerk,Leerling oudere, Stresshormonen, Eigen leefstijl, Rust roest, Van IQ naar OQ, Hoezo oud en afhankelijk, Iets doen, 45Plusser en al oud?, Duurzame inzetbaarheid, Gezond, vitaal en gemotiveerd, Leren van andere generaties, Participeren, Tolerantie, Individualisering, Sociaal isolement, Creatief sociaal, All inclusive gevoel, Betekenisvolle contacten, Alles van waarde is weerloos, Goede tijden/slechte tijden, Van loopbaan naar levensloop, Fysieke ongemakken, De nieuwe zorgwet, Communicatie en gelukzaligheid, Eerst lullen dan poetsen, De BV mensenmens, Liefde en trouw, Het verleden als krachtbron, Oude wijn in nieuwe zakken, Gezellig toch?, Blijf cool, Wat wil ik als pensionado worden?, Denken/denken/denken, Arbeid adelt, Papa, Midlife resourcing, Existentiële vragen 1, Existentiële vragen 2, Existentiële vragen 3, Existentiële vragen 4, Veerkracht en gevoel, De familieleefdag, Hoop en vertrouwen, Feit is dat ik besta, Thuis, Thuis in de wereld, Fulltime puber zijn, Fulltime hoogbejaard zijn, En ze leefden nog lang en gelukkig, Ouderdomssprookje, Pluk de dag, Lanterfanten, Intermezzo, Herdenken, Vijf wijze lessen, Te weinig zelfbeschikking, Buiten gebaande wegen, Zelfonderhoud, Herinneringen, Mijn ouders, 100 Jaar worden?, Langdurige Zorg, Vader zijn, Woonconcepten voor ouderen, De eeuw van de dialoog, Apathie, Wegkijkstaat, Lifelong learning, Compassie, Privacy bashing, Kerst, La dolce vita, Mijn zelfverkozen dagritme, Utopie, De huiskamer van Rotterdam, Humaniteit, Familiekroniek, Oerverlangen, Uitlaatklep, Dertigers, Geld, Handwerken, De pil van Drion, Hersengymnastiek, Vluchtelingen, SAMSUNG CAMERA PICTURESGemoedsrust, 100ste blog, Zeventigers, Wie je bent, That’s life, Footprint, Bed, bad, brood, Lentekriebels, Mannending, Fris en fruitig, Er toe doen, Flexibele re-pensionado periode, 70:20:10, Over en uit, Echt oud, Sprookjes, Keuzes maken, Statistieken,  Verre reizen, De ‘gewone’ burger, Werken, Gevoelsherinneringen, Woordgebruik, Groepsreis, Lunchgesprek 1, Lunchgesprek 2, lunchgesprek 3, Medemenselijkheid, Maatschappelijke levenskracht, Werkende fulltimepensionado, Vader zijn, Herfst, Wereldburgers, Burgerschapsvorming, Rooms Katholiek, Voorbij het geloof, De Tien Geboden, Tradities, Fundamentele behoeften, Humaniteit, Mannen-onder-elkaar en tenslotte Topvrouwen…….