DSC01916In gesprekken met Marlou – mijn vrouw – is bedacht dat het wellicht aardig zou zijn als ik een blog ga maken. Ik weet nog niet zo goed wat een blog precies is of moet zijn. Mijn blog zal in ieder geval gaan over de individuele levensloop van de mens, en die levensloop ga ik beschouwen vanuit mijzelf en vanuit mijn vakgebied, de gerontologie.

Het blog maken heeft ook een praktische reden. Het werken aan het blog helpt mijn 67 jarige grijze hersencellen actief te houden, zeker nu ik minder advieswerk heb. Eveneens is het handig als ik mijzelf een zekere werkdiscipline opleg, voor zover ik dat al niet doe. Begin januari 2014 heb ik spontaan besloten om elke werkweek van maandag tot
vrijdag te gaan werken aan mijn blog en wel ’s morgens tussen 6.00 en 8.00 uur. Al veel langer wil ik namelijk ook vroeg opstaan. Ik ben meer een ochtend- dan een avondmens. Het probleem is wel hoe ik (zinvol en niet slaperig) de rest van de dag door ga brengen. Maar ik heb goede hoop dat er een lekker dagritme ontstaat van blog maken, dan aankleden, de krant lezen en ontbijten, dan achter de computer werken voor ShortWaySolutions of voor enkele goede doelen stichtingen. als het zo uitkomt naar het volkstuintje met tuinhuisje dat we sinds september hebben, zelfs om daar tussendoor een tukkie in de leunstoel te doen.

Heerlijk, om een werkende fulltime pensionado, huisman & husband te zijn. 

 .